Tefaf 2015

Een van de drukste weken uit het jaar hebben we weer gehad. 75.000 mensen hebben de beurs bezocht! Een mooi event dat er voor zorgt dat Maastricht elk jaar weer wereldwijd in de spotlight staat! Gelukkig is er weer voor vijf hele jaren bijgetekend en kunnen we nog vijf jaar genieten van deze hectische week! Want ik vind het zo leuk en zo mooi om mee te mogen werken aan het verblijf van deze belangrijke gasten en wat is het fijn te horen dat ze volgend jaar weer komen.

Gekke wensen, taxi’s die binnen recordtijden naar de beurs rijden en late diners. Alles kan, overal in Maastricht. Geen wens is te gek en iedereen betaalt, gewoon omdat het kan.

In Maastricht waren tijdens de Tefaf verschillende evenementen georganiseerd zo was er tijdens het tweede weekend de Maastricht City Polo, in het Vrijthof Theater een galerie en verschillende private diners op de meest gekke en stijlvolle locaties.

Op de valreep, maar  dan ook echt OP DE VALREEP, heb ik twee kaartjes kunnen krijgen voor hét kunst event van het jaar. Tefaf 2015.

Wat was het mooi, wat was er veel te zien en wat hadden we weinig tijd.

IMG_4633De kunst waarin ik vooral geïnteresseerd was, was er gelukkig in overvloed. De strakke designs, het moderne en de fotografie. Er stonden een aantal kunstwerken waarin RH erg geïnteresseerd was, onder andere het ballon geïnspireerde beeld van Jeff Koons. De standhouder had het al snel in de gaten dat we gefascineerd waren door dit beeld en kwam een praatje met ons maken. De originele verkoop prijs uit 2013 lag op zo’n € 18.000,- de verkoopprijs nu, in 2015 ligt op zo’n € 35.000,-. Wat een prijs, je krijgt er overigens wel een fles Dom Perignon Rose Vintage uit 2003 bij, dat maakt het dan weer ietsje beter, maar t geld.. helaas dat hebben we niet. De galerie houder liet zich hierdoor toch niet van de wijs brengen en praatte fijn verder over de kunstenaar en meldde ook nog even dat als we geïnteresseerd waren, hij er nog wel eentje kon zoeken voor ons. Er zijn er namelijk zo’n 650 wereldwijd in de verkoop gegaan, dus zoeken zal het zeker worden…

Helaas durfde ik mijn mooie camera niet mee te nemen, ik was erg bang dat ik hem moest afgeven.. Dus de foto’s zijn getrokken met mijn iPhone. Achteraf waren er tal van mensen met een spiegelreflex camera op zak en baalde ik dus enorm. Maar ach, ik ben er geweest en het is me weer goed bevallen.

Klik hier voor alle foto’s! 

Tefaf, ik zie je volgend jaar!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s