Voorjaar met de hond

Heerlijk zeg! Het is voorjaar!

Ik ben natuurlijk helemaal in de weer met mijn mini schaduw Zenzi, maar het mooie weer laat niet langer op zich wachten dus we gaan naar buiten! Zenzi moet alles nog leren dus zijn we naar de markt, kermis en andere drukke plekken geweest. 

 Winkelen vindt ze duidelijk heel leuk! Want in Keulen heeft ze zich voorbeeldig gedragen! Op het strand heeft ze geleerd om te graven en op de terrassen weet ze zich rustig te houden. 

In de auto gaat helaas nog niet voorbeeldig wat resulteerd in heel, heel, heel vaak stoppen. Veel piepen en veel gegrom. Maar, we hebben alles kunnen doen en zijn op al onze bestemmingen aangekomen. 

Na het eten van Zenzi heeft ze telkens zoveel energie dat ze haar “5 minuten heeft”. Als een gek rent ze door de woonkamer en tuin. Heel grappig  te zien. Meestal gaan we dan een klein stukje wandelen zodat ze rustig wordt. Na het wandelen als ze weer “moe” is, leren we haar commando’s. 

De commando’s die Zenzi al herkent en soms ook doet zijn kusje, zit, pootje en af. 

Zenzi is erg nieuwsgierig en ontdekt graag nieuwe dingen. Zo heeft ze al ontdekt dat het water van de zee erg koud is in april, duiven wegvliegen als je naar ze toe gaat, bezems en dweilen akelig zijn en in bad gaan toch best leuk is. 

   

 

2 Replies to “Voorjaar met de hond”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s