Diëten, Detoxen, Paleo, Superfoods en andere gekke dingen

Iedereen is tegenwoordig druk bezig met een dieet, ontgiften of andere gekke dingen om af te vallen.

Om mij heen hoor ik van meerdere mensen dat ze met het een of andere dieet begonnen zijn. Ik zelf heb nog nooit een dieet gevolgd, ben ook altijd blij geweest met wat ik zie op de weegschaal en nog steeds overigens.

Een tijd geleden heb ik mij wat superfoods aangeschaft, wat zaden en ik was er voor mijn gevoel dan ook helemaal klaar voor. Klaar om zo gezond te gaan leven als maar mogelijk was. Ik keek welke spullen ik nodig had voor welke gerechten en begon meteen aan het recept. De beurs werd steeds leger en ik werd steeds chagrijniger omdat al mijn geld op ging aan superfoods waarvan ik niet afviel, me niet beter ging voelen en eigenlijk lang niet allemaal lekker vond. Daarna nam ik mij voor te starten met het Paleo dieet, en ook daarbij zag ik veel gerechten die ik niet lust en detoxen en al die andere blijkbaar hippe diëten heb ik uiteindelijk maar gelaten voor wat het is.

Ik pak het dan ook geheel op mijn eigen manier aan.
Dit is geen nieuw idee, dit is logisch nadenken.


Recepten

Dagelijks struin ik het internet af, op zoek naar makkelijke, lekkere en gezonde recepten. Ik probeer graag nieuwe dingen in de keuken en denk vooral wat is makkelijk om mee te nemen, wat is handzaam voor onderweg en wat vult goed. Ik eet graag gezond, maar ik lust niet zo heel veel groenten. Dus salades, pasta, rijst, wraps en broodjes zijn zeer geschikt voor mij. Deze zijn erg makkelijk om mee te nemen, ik werk namelijk vaak ‘s avonds en wil toch lekker en gezond eten.


Snoepen

Als ik een dag veel gesnoept heb, eet ik de dag erna wat minder. Zoals je misschien wel eens gehoord hebt, een balansdag. Lukt prima want het is maar één dag en op zo’n dag kun je toch heel lekker eten. Daarbij probeer ik veel water te drinken, dit lukt mij helaas niet zo heel goed. Remko probeert mij er ook steeds op te wijzen dat het drinken van frisdranken niet goed voor me is en zo gaat het steeds beter. Ik merk namelijk dat als ik niet te veel suiker neem dat ik mij veel beter voel door de dag. Suiker is namelijk erg verslavend en als ik een beetje verdrietig ben grijp ik sneller naar bijvoorbeeld een reep chocolade. Als ik al een week maar heel weinig chocolade eet kan ik die verleiding veel beter weerstaan dan dat ik elke dag chocolade eet. Enerzijds omdat ik zo trots op mezelf ben dat ik al een week geen chocolade (of andere zoetigheid) gehad heb maar anderzijds ook omdat ik merk dat ik het niet nodig heb.


Drinken

Ik heb mij onlangs een nieuwe thermosbeker en drink beker aangeschaft zodat het “leuk” blijft om te drinken. Afgelopen week heb ik mij een nieuwe kruiden thee aangeschaft met citroen, rooibos en passiebloemenkruid. Heerlijk! Deze heeft een rustgevende en ontspannende werking, top tijdens drukte op het werk en voor het slapen gaan.

  


Mijn ideale dag

Tijdens mijn ideale dag heb ik sowieso vrij, dan heb ik de hele dag tijd om aan mijn eten te denken en dit voor te bereiden. Meestal is het niet veel werk, maar ik vind het ook belangrijk om rustig te kunnen eten

Als ontbijt niet te veel eten, lekker licht, met wat magere yoghurt en muesli vind ik nog altijd het lekkerst. Maar omdat ik elke keer ergens anders slaap (dan weer thuis, dan weer bij Remko) eet ik dit helaas niet zo vaak meer, want anders moet ik te veel weggooien en dat vind ik weer erg zonde.

Als lunch lekker wat crackers, een wrap, salade of broodje gaat er altijd wel in. Ik kies eigenlijk altijd voor wat magers voor erop. Bijvoorbeeld kipfilet met wat Philadelphia-kaas en komkommer, Filet American of smeerkaas. Dit blijft in de koelkast ook een paar dagen goed. Het liefst heb ik dan een wrap met Philadelphia-kaas, komkommer en wat zalm. Dit verteert dan nog goed voor de rest van de dag.

En als avond eten eet ik vaak wat soep (courgette soep is mijn all-time-favourite, voor het recept, klik hier voor het recept), salades, pasta en andere gerechten die je koud kunt eten of kunt opwarmen in de magnetron. Een goed bord pasta blijft mijn lievelingseten, met bolognaise saus, carbonara, zalm en roomkaas. Noem maar op!

Heerlijk!


Hoe kom jij de dag door zonder te veel “slechte”dingen?

5 Replies to “Diëten, Detoxen, Paleo, Superfoods en andere gekke dingen”

      1. Klopt Kyra! Ik ben er gewoon geen voorstander van, zo’n dieet houdt natuurlijk geen rekening met speciale omstandigheden. Zoals laat werken bijvoorbeeld. Dan moet je toch afwijken. 😊 het is natuurlijk ook heel erg persoonlijk.

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s