Kokos olie als haarmasker

Glimmend en wel zit ik hier in bad. Vettig haar, shiney gezicht. Jullie zullen wel denken, hoe ziet zij er uit?!

Nou, ik zit in bad nu. En geniet van mijn fijne haarmasker. Mijn haar is van nature erg pluizig. Maar onderhouden doe ik het wekelijks met dit masker. Lekker natuurlijk, lekker goedkoop. Gewone kokosolie die je kunt gebruiken in de keuken smeer ik voordat ik mijn haar was im mijn droge haar. Je kunt het het best gebruiken in de punten en niet te veel op je hoofdhuid want het eruit wassen is een enorme klus.

Neem wat kokosolie en wrijf het vloeibaar en warm in je handen. Smeer de kokosolie in de punten van je haar. Werk van beneden naar boven en beslis tot waar je wil gaan.

Als je haar goed vettig is, laat je het masker zo’n 30 tot 60 minuten intrekken. Het liefst met een handdoek eromheen gewikkeld of in een stomende/warme ruimte zodat de olie goed vloeibaar blijft en zijn werk gaat doen in je haar. Ik kies altijd voor het laatste en dan mijn haar in een knotje. Lekker een warm bad, verwarming hoog net een sauna.

Met de restjes aan mijn handen smeer ik ook nog mijn gezicht en lippen goed in. Lekker verzorgend!

Dan na 30 tot 60 minuten spoel je de olie met lauwwarm water uit je haar.

Vervolgens was je je haar met shampoo. Ik was mijn haar altijd 2x na het gebruiken van dit masker. En afsluiten met een goede conditioner.

Na het afdrogen van mijn lokken spray ik nog wat Indola detangle spray in mijn haar voor de finishend touch. Deze heeft ieniemini gouden glitters erin en geeft een prachtige glans!

Succes!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s