Voor eens en voor altijd! Goede doelen, ja of nee?

Tsja, eigenlijk zou ik nu moeten gaan slapen want morgen heb ik een ochtenddienst, maar er moet me toch echt iets van het hart!

Ik word zó ongelooflijk MOE(!!!!) van alle mensen die roepen over goede doelen in het buitenland: eigen volk eerst. Je mag zelf weten óf je doneert, hoeveel je doneert en aan welk doel je doneert. Rond de kerst (en de rest van het jaar natuurlijk ook) zijn er meer dan genoeg acties om een beetje (of heel veel 😉 ) te doneren. De ene actie is heel klein en de andere heel groot. Maar, het belangrijkst is, je maakt er mensen heel erg blij mee en je houdt er zelf ook een goed gevoel aan over. Want je geeft aan een doel dat jou aanstaat, dat jij belangrijk vind.

Nu dat Serious Request afgelopen is en de nieuws berichten het eindbedrag noemen reageren weer veel mensen met eigen volk eerst waarop gereageerd wordt met heb jij dan gegeven aan de voedselbank. Een eindeloze discussie lijkt mij.

(En ja, ik doe nu ook gewoon even mee aan deze discussie. Anders kan ik écht niet goed slapen zo.)

Want op internet ben je lekker ver weg van de andere mensen die reageren en durf je de discussie wel aan. Maar ook dat weer, mag je zelf weten, ga je die discussie aan, of scroll je lekker verder.

Mijn mening is, geef als je het kunt missen en als het je aan het hart gaat. Dus enkel aan goede doelen waar je een connectie mee hebt. Ik heb dat heel erg met 3FM Serious Request en ben blij met elke euro die ze opgehaald hebben en elke euro die ik gedoneerd heb. Want ik voel hier een connectie mee, vertrouw erop dat het geld goed terecht komt en vind het een leuke actie om naar te kijken en luisteren. Maar even goed geef ik aan degene die aan de deur komt voor de Hartstichting, degene die aan de supermarkt staat te collecteren voor hulphonden en altijd aan de vriendelijke zwerver aan de parkeergarage in Aken.

Maar waarom zouden al deze goede doelen het meer verdienen dan de ander? Ze hebben allemaal hetzelfde doel, iemand die het zich niet kan veroorloven helpen….

Vrolijk kerstfeest allemaal!

En nu slapen! Welterusten!

2 Replies to “Voor eens en voor altijd! Goede doelen, ja of nee?”

 1. Hallo brenda,

  Hoop dat je toch nog lekker slaapt ondanks alle azijnpissers 🙂 Ik zelf ben tegenstander van al die vluchtelingen opvangen in Nederland, maar toch vind ik (en heb ook gedoneerd) de Serious Request actie erg goed, omdat ze dan een toekomst daar kunnen opbouwen, op z’n minst proberen.

  Ik volg serious request al sinds het begin, en vind het altijd heerlijk om naar te kijken ook, het is elke keer wel een goed doel waar ik aan wil bijdragen, ofwel met het doneren van geld of het kopen van kleding (meestal beide).

  ik ben het eens met wat je schrijft, alleen ik word niet moe van de tegenstanders.

  Vrolijk kerstfeest,

  Jeroen

  Like

  1. Hallo Jeroen! Bedankt voor je bericht! Ik volg SR inderdaad ook al sinds het begin en vind het echt een top actie. En vind absoluut ook dat mensen hun mening hierover mogen hebben, vinden ze het niks dikke prima wat mij betreft. Fijn dat je ook gedoneerd hebt, echt top! Vrolijk kerstfeest, en nu ga ik echt slapen! 😉

   Groetjes, Bren

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s