Goede voornemens voor 2016

Oké, normaal ben ik echt niet van clichés zoals goede voornemens, maar dit jaar ga ik me er toch echt aan wagen. Geen hoge doelen, maar gewoon kleine dingetjes. En ik ga me echt niet wagen aan uitspraken als: ‘Het roer moet om’, ‘Regime’ en ‘Dit jaar gaat alles anders’.

IMG_4691

Dus……..

Hierbij mijn lijstje:

  • Meer bewegen, lekker makkelijk want als ik al een keer per week ga hardlopen, staten of steppen heb ik dit al gered.
  • Meer tijd voor mezelf, ik merk gewoon dat ik me niet genoeg tijd neem voor dingen die ik echt leuk vind en graag doe. Ik houd bijvoorbeeld echt van lezen, maar kom er op de een of andere manier nooit aan toe.
  • Minder shoppen, ik geef echt te veel geld uit aan dingen die ik echt niet nodig heb (oké, ze zijn wel altijd echt leuk…). Dit wordt een moeilijke…
  • Meer kiezen wat ik echt wil, ik merk dat ik vrij vaak kies wat andere mensen willen en dat ik daar zelf niet erg vrolijk van wordt achteraf.
  • Meer tijd voor mijn lieve Rem, ik merk dat ik echt meer moet genieten van onze zeer weinige tijd samen.
  • Meer genieten in het algemeen, ik kom vaak thuis na een vakantie of een leuke dag weg en denk dan, ja het was leuk, maar heb ik bewust genoten, nee dat niet. Van dit gevoel wil ik af, absoluut. Hier ben ik vast mee begonnen, want het werd echt te veel, te heftig. Gelukkig wordt ik om mij heen veel geholpen hiermee, want het lukt soms nog steeds niet.
  • Liefhebben, ik mag mij zo gelukkig prijzen met mijn lieve Rem, Zenzi en familie.

Ik ben dus al met sommige dingen begonnen de afgelopen tijd, vet goed, vind ik. Dus ik wil dit alleen maar verder uitwerken en mijzelf makkelijker maken.

Vandaag ben ik weer eens gaan steppen, heerlijk dat het was! Lekker genoten van het landschap hier vlak over de grens in België en bewogen. En de afgelopen tijd ben ik ook bewuster gaan genieten van momenten die ik leuk vond. Het punt van het shoppen zal het lastigst worden ben ik bang, want ik geef, zeker als ik niet helemaal lekker in mijn vel zit, graag geld uit. De aandacht voor mijn lieverd wil ik bereiken door een grote stap te gaan zetten, samen met hem en Zenzi, meer hierover later… Maar het grote voornemen voor 2016 is GENIETEN! Ik denk dat ik op die manier het fijnst het jaar door ga komen.

 

IMG_4583

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s