Burgerlich Keulen

Ja, ik ben echt een groot fan van burgers, dus alle burgers zijn ook altijd gewoon goed bij mij.. Maar, serieus! Deze burger was de beste OOIT!

Remko had me dus meegenomen naar Keulen voor een dagje shoppen. Super lief want we hadden opeens samen vrij en hij had dit helemaal gepland, in no time! (yess, trotse vriendin!)

Maar goed, aan het einde van onze favo winkelstraat, niet de standaard super drukke straten, want dat is niet zo handig met Zenzi, zit Burgerlich. We waren er al eens eerder langsgelopen en ik vond toen al dat we daar moesten eten, maar het kwam niet helemaal uit toen met de tijd (want ja, wie eet er nou burgers om 14:00 uur…?). Remko had dat allemaal zeer goed onthouden (chapeau!) en we gingen er dus heen. We kwamen er binnen en het was meteen erg cool. Het restaurant is helemaal van glas dus erg ruimtelijk en er staan veel grote, hoge tafels en banken. De bar is in het midden gelegen en er hangt een heel cool ornament boven in de vorm van hun logo met allemaal losse lampen eraan.

We kwamen dus binnen, daar was ik gebleven! Er kwam meteen een vriendelijke dame bij ons aan de ontvangst balie om te vragen of we er al eens eerder geweest waren en alles uit te leggen.

Iedere zitplaats heeft een eigen tablet waarmee besteld kan worden. Je klikt je tablet uit de tafel door erop te drukken en de tablet komt naar boven. Op deze tablet is een speciaal systeem geladen waardoor je enkel bestellingen kunt plaatsen, niet internetten etc. Het is een heel handig menu met alle burgers op een rijtje, de verschillende side dishes op een rijtje, dranken, sauzen etc.

In het burger menu kun je ook nog verschillende opties toevoegen of weglaten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen hoe je burger gebakken zal zijn, of je er kaas, bacon, Jalapeños, … noem het maar op, bij wil en op welk broodje je je burger wenst. Een super persoonlijke burger dus. Als je klaar bent druk je op bestellen, houdt je je pasje voor de tablet, en dan is het wachten geblazen.

Na zo’n 10 minuten wachten kwamen de burgers. Ze waren niet super groot maar heel, heel, heel erg GOED! Lekker veel frietjes erbij en makkelijk met die tablet, als je meer frieten wil, hoef je niet te wachten op de bediening maar bestel je dit direct via de tablet. Je kon bij het menu burger met friet 2 sausjes kiezen. Ik had gekozen voor normale mayo, chili mayo en wasabi mayo. De chili was lekker, deze was ook een beetje zoet. Maar de wasabi was mij echt te heftig.

Als nagerecht hadden we beide een chocolate dream. En ik weet zeker dat ik niet droomde, maar die was ook weer erg goed! Het was een warme mini chocolade muffin met een bolletje vanille ijs. Super makkelijk, maar god, dat was lekker!

Brenda: Fantastische burgers!

Remko: Ik durf eerlijk te zeggen dat ik nog nooit zo’n goede burger gehad heb!

 

Bürgerlich Köln Hohenzollernring 25, 50672 Köln

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s