Ultieme wandel-gadget: Garmin Etrex30

ncabc52005_7270_01_nl

Ja, ik wandel echt graag. Vooral met mijn lieverds, Remko en Zenzi. Lekker het bos in, de hei op of gewoon even door de wijk. Daarnaast ben ik vorig jaar met mijn zusje begonnen met Geocachen, een leuke hobby die niet veel kost (enkel een Gps apparaatje of je telefoon met Gps functie). Eigenlijk is het schatzieken, op de meest gekke plekken zijn er schatten verstopt en kun je deze zoeken, loggen en hup op naar de volgende. Bij ons in de wijk zijn er een aantal verstopt en op fietsafstand in België zijn er zo’n 200 verstopt.

Maar in elk geval, het apparaatje zelf. Wij hebben gekozen voor de Garmin Etrex30 met de kaart West-Europa. Het apparaat ziet er stevig uit en heeft een vrij groot scherm. Navigeren doe je met de joystick boven het scherm en het gehele apparaat is waterdicht.

Installatie

Het installeren van het apparaat is nog al een klus. Er zit geen goede handleiding bij en de handleiding die je op internet kunt downloaden en bekijken is ook niet erg praktisch. Via filmpjes en zelf “maar wat klikken” ben ik er gekomen. Er wordt bijvoorbeeld nergens genoemd dat je Basecamp moet downloaden. Met dit programma moet je je kaarten installeren, je wandelingen inladen en gelopen wandelingen uitlezen. Als je er achter bent hoe het werkt, is het erg makkelijk.

De wandeling

We hadden gekozen voor een wandeling van 12 kilometer in Wijlre. Een mooie tocht door weides met koeien en de natuur van Limburg. Ook aan de start van de wandeling was het weer even kijken hoe het apparaat precies werkt, want je moet je wandeling wel nog zoeken op het apparaat, maar zodra je dat geregeld hebt is het fantastisch.

Conclusie

Een heel fijn apparaat dat je goed de weg wijst, want he, wij verdwalen regelmatig tijdens wandelingen. Lekker compact, je stopt het makkelijk in de jaszak hoewel het aan een keycord beter werkt. En natuurlijk is het apparaat waterdicht, in Nederland wel erg handig met 10.000 regenbuien.. Verder als je door hebt hoe het werkt een eenvoudige gadget met leuke extra’s zoals een kompas, hoogtemeter en voor geïnstalleerde geocaching app.

Ik ben blij!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s