Verbouwen

We hebben alweer meer dan een week de sleutel van ons huisje! Dus…. Tijd voor een update! 

Afgelopen vrijdag 1-7 hebben we de sleutel van ons huis opgehaald bij Team Notarissen in Maastricht. We zijn de dag begonnen met het leeghalen van de zolder bij mijn oma. Daar hadden we de nodige dozen aan uitzetspullen verzameld. Om 11:30 hebben we de akte en ons samenlevingscontract getekend en zijn meteen naar Eygelshoven geracet om te kijken in ons prachtige nieuwe huisje. 

We hebben een ronde gemaakt om te genieten van al dat moois. En erna eentje om te beslissen wat we allemaal willen veranderen. Gelukkig waren we het snel eens en is het “enkel” behangen en schilderen geworden. 

Op zaterdag zijn Remko, pap en ik flink gaan shoppen. Bij praxis hebben we verf, toilet accessoires, kwasten, rollers en nog veel meer ingeslagen. Toen konden we beginnen. Het afkrabben van het behang ging helaas niet zo makkelijk als gedacht. Zelfs met het stoomapparaat dat we gehuurd hadden ging het lastig, dus zijn we hier erg lang aan bezig geweest. 

Maar we hoeven het niet allemaal alleen te doen, de  hulptroepen waren er om ons te helpen! 

Nu een week verder is het behang overal van de muren, de trap geschuurd, het trappenhuis geschilderd, badkamer geschilderd, alle plafonds geschilderd en de slaapkamer behangen. Dus het aanbrengen van de kleuren in de woonkamer en slaapkamer kan beginnen! 

Met heeeeel veel dank aan iedereen die is komen kijken en helpen! Zonder jullie was het niet gelukt! 

En zeer speciale dank aan mijn ouders, die elke vrije minuut bezig zijn met ons huis. En zelfs in bed lijstjes maken met wat we nog moeten doen, waaraan we moeten denken en hoe pap alles kan maken zoals wij het willen! Een veel gebruikte uitspraak is dan ook:

Iech weet ‘t eve neet, mer dat vélt mg venoavend in béd wel in! 

   
    
   

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s