Travel: Aachen

Het is een stad zo dichtbij, en zo leuk! Vanuit Maastricht ben je er al binnen een half uur! Op dit moment is de kerstmarkt natuurlijk in volle gang, maar in Aken is veel meer te beleven dan alleen de kerstmarkt. Ga je mee?

De bekende kerstmarkt is gelegen bij en om het stadhuis. De gezellige kraampjes verkopen vooral veel prullaria en natuurlijk eten! De beste worst krijg je beneden bij de Elisenbrunnen, bij Redhot, daar staat elk jaar een worstenkraam met de lekkerste worst. En ja, voor 3 euro heb je een heerlijk en vers broodje met een warme krakauer ertussen! #love

img_0043

Als je de winkelstraat vanaf de Elisenbrunnen helemaal doorloopt tot het einde kun je het grote nieuwe winkelcentrum niet missen. Veel grote ketens hebben hier een winkel weten te bemachtigen. De winkels zijn dan ook niet veel verschillend dan die in Nederland. Het eten daarentegen…… Achterin het winkelcentrum op de begane grond zit Burgerista, goede burgers met menu’s die je zelf samenstelt, wil je enkel een burger of met gewone frietjes, of misschien wel cheesefries…. Ik heb mijn keuze al gemaakt! In dit zelfde winkelcentrum heb je op de hoogste etage de foodcorner. Hier vind je allemaal verschillende bekende, en minder bekende “restaurants” waar je eten kunt bestellen en op het pleintje kunt eten. Dit is vooral handig als je met meerdere personen bent. Iedereen kan naar hartenlust bestellen, maar je kunt toch samen zitten. Zo kun je er bijvoorbeeld heerlijk Chinees eten krijgen, maar ook echt goede durum en pizza. #food

Even terug naar de Elisenbrunnen, dit is een prachtig gebouw, in Romeinse stijl, met een gezellig parkje erachter. In dit park is het altijd druk! Lekker zitten op de trappen met vrienden en bijkletsen is the key. Aan dit park zit ook een gezellig restaurant, genaamd ElisenBrunnen. Hier kun je heerlijk ontbijten en genieten van het haardvuur. #foodagain

img_0060

In de zomer wordt er op zondag avond altijd gedanst in de Elisenbrunnen, een leuk uitje om naar te kijken, of zelf een dansje te wagen. Remko en ik zijn er verscheidene keren wezen kijken, het is echt een happening en heel gezellig!

img_0094

Als je richting de Dom loopt kom je in het gezellige oude gedeelte waar je een bezoekje aan de oude Dom zeker niet moet overslaan. De Dom is versierd met prachtige schilderingen, veel kaarsen en goud. Als je verder verder loopt naar de markt kom je langs een pleintje met wat restaurants, waar je in de zomer gezellig kunt zitten op de terrassen. Op de markt zijn ook heel veel restaurants, mijn persoonlijke favoriet is Extrablatt, hier krijg je lekkere gerechten, grote porties en super goedkoop! Het is hier dan ook altijd druk! #aaannnndddd foodagain

Langs de markt kun je nog verder lopen naar de Pontstrasse waar je je avond kunt afsluiten met een lekker drankje in een van de vele cocktailbars of lekker kunt eten. Dit is het studenten gedeelte van de stad, waardoor er vaak happy hour is, de meeste restaurants goedkoop zijn en het altijd gezellig is! #andfoodagain

Als je met de auto naar Aken gaat moet je er voor zorgen dat je een milieusticker hebt, deze kun je onder andere aanschaffen bij ANWB. Als je zonder deze sticker de stad inrijdt riskeer je een bekeuring. Mocht je deze sticker niet willen aanschaffen kun je ook gebruik maken van de vele park and ride parkeerplekken. Onder andere aan de Tivoli, West Friedhof en Wald Friedhof. Voor een paar Euro kun je je auto parkeren en met de bus naar hartje Aken. #vervoer

 

 

One Reply to “Travel: Aachen”

  1. I love Aachen. When I worked for Finnair, we had big IT-Project in Aachen with a local IT company and I visited there about then times during two and half years.

    Happy Sunday!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s