4 Summer to-do’s with a doggie

Zenzi, mijn lieve hond. Met het heerlijke weer van dit weekend op komst kan ik wel wat leuke dingen bedenken om samen te doen! Lees je mee?

#1 MARKT — Zenzi haar lievelingsplekje hier in Eygelshoven is de markt. Vooral als er markt is, en dan voor de viskraam. Elke zaterdag ochtend ben zijn we er dan ook te vinden. Lekker verse groenten en vers fruit kopen. Een echt gezellig uitje met zijn drieën.

#2 BRUNSSUMMERHEIDE — Op de Brunsummerheide is een groot losloopgebied met bijna altijd veel honden waar ze lekker zonder lijn kunnen ravotten. Het is van ons huis zo’n 10 minuten rijden met de auto, dus goed te doen. Maar zelfs als je langer moet rijden is het echt een must-do! Het is goed voor de honden om samen te spelen en daarbij is het ook gewoon gezellig om te kletsen over de honden met de andere bezoekers.

IMG_1610

#3 BOS — Als de dagen langer worden, worden de temperaturen vaak ook hoger. Dus lekker afkoelen doen we in een van de bossen. Zowel links als rechts, voor als achter ons huis is een bos, en nee, we wonen niet in een Hans en Grietje suiker-achtig huisje. Eygelshoven en deze kant van Kerkrade is een erg bosrijk gebied. Dus perfect voor de zomer. Een van de bossen heeft zelfs een beekje zodat ze écht lekker kan afkoelen.

IMG_1621

#3 PICKNICK — Een lekker zomerse picknick is echt een favoriet van me. Lekker genieten in de natuur van lekker eten, een wijntje en het samenzijn. Op zondagochtend is het natuurlijk ook heel lekker om vroeg op te staan en dan al te genieten van een picknick-ontbijt.

IMG_1548

#4 BBQ-EN IN DE TUIN — Afgelopen jaar heeft Remko een mooie bbq voor zijn verjaardag gekregen. De grote bbq gebruiken we alleen in de zomer. Begin maart hebben we ook al gebbqt en dan gebruiken we de bakplaat onder de overkapping. Daarbij is onze tuin zo gelegen dat er de hele dag zon op staat. Dus genieten doen we volop! Lekker onder de overkapping of midden in de tuin met de zon op de bol! Voor Zenzi zorgen we dan voor een lekker plekje waar ze kan liggen en ze mag dan ook buiten mee-eten. Bakken naar buiten en hup! Als ze écht lief geweest is krijgt ze ook nog wel eens een stukje vlees of wat anders lekkers.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s