Lekker wandelen, wat neem je mee? 7 essentials

Een lekkere wandeling, de hele dag onderweg in de natuur, heerlijk op pad met de hond. Zeker met het lekkere weer is het genieten! Maar wat neem je mee?!

17554255_1017685521697105_4467548062520781537_n

#1 — WATER

Water is super belangrijk voor zowel jezelf, als de trouwe viervoeter. Je weet nooit wat er zal gebeuren, dus een fles water bij de hand is altijd fijn. Zeker nu het weer wat warmer gaat worden. Je hond raakt dan snel uitgedroogd door de hitte en een slok water voor jezelf is ook gewoon fijn! Voor Zenzi neem ik meestal een eigen Dopper mee, uit dat bekertje kan ze echt goed drinken.

SONY DSC

#2 — EHBO SETJE

Een EHBO setje, met een klein rolletje verband en een gaasje, een pleistertje en een pincet kan al genoeg zijn. Ik heb het afgelopen zomer meegemaakt dat een van de honden op de losloopplek gebeten is en aan het bloeden was. Toen was het toch erg handig geweest als iemand een rolletje verband met een gaasje bij zich had zodat we dat konden stelpen. Maar ook voor jezelf, mocht je zo’n onhandig typetje zijn als ik 🙂

ehbo-set-pocket

#3 — EEN HANDDOEK

Ook een handdoek is eigenlijk altijd handig als je met je viervoeter op stap gaat. Zenzi vind het bijvoorbeeld heerlijk om in plassen, beekjes en modderpoelen te baden. Maar zoals je vast begrijpt gaat ze zo niet mee in de auto. Want hé, dan wordt alles weer smerig, daar hebben we geen zin in.

images

#4 — WAT EXTRA VOER

Het kan gebeuren dat je lekker aan de wandel bent met je doggie dat deze ergens van schrikt. Je grootste angst is dan natuurlijk dat hij wegrent en je hem niet meer kunt vinden. De ervaring leert dat de hond het eerst terug komt waar hij jou voor het laatst gezien heeft. Je kunt je hond dan het best lokken met het eigen voer. Daar komen ze meestal vrij gauw op af. En mocht je wandeling gewoon n wat langer duren of kom je nog een gezellig cafeetje tegen, dan hoeft je hond geen honger te lijden!

hondenbrokken-voor-uw-huisdier

#5 — EEN TEKENTANG

Een teek! Veel uitleg hoef ik niet te geven toch? Gewoon meenemen!

Unknown

#6 — EEN RESERVE LIJN EN HALSBAND

Ook afgelopen jaar gebeurd. We hadden afgesproken met mijn ouders en vrienden en zouden gaan boeren-golfen. Zenzi mocht lekker mee de wei in dus dat was volop genieten. We waren net begonnen (lees: 10 minuten) trekt Zenzi haar lijn over. Gelukkig hadden we een oude in de auto liggen zodat ze die aan kon, en we gezellig verder konden boeren-golfen.

hunter-hondenlijn-basic-verstelbaar

#7 — POEPZAKJES

De verplichte poep zakjes zijn eigenlijk niet nodig om te vermelden, maar deze zijn niet alleen handig voor poep te scheppen. Maar ook om je afval in te bewaren, je in de natuur gevonden spulletjes in te bewaren en je geld in te stoppen.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s