NATO AIRBASE // TOUR DE FRANCE

Van maandag tot en met vrijdag wachten we met zijn allen op het weekend, en dit weekend hebben we alleen maar gewacht….

IMG_9257

ZATERDAG — Op zaterdag zijn Remko en ik lekker vroeg opgestaan zodat we naar de open dag van de NATO AIRBASE Geilenkirchen konden gaan. Zenzi bleef lekker thuis en wij konden zo genieten. Nou, dat genieten ging ons gauw over toen we de rolluiken omhoog deden, het leek wel herfst. Dus, goed aangedaan gingen we op pad. Op de radio hoorden we al dat het erg druk was en dat men er ongeveer 1.5 uur over deed om binnen te komen. De kaarten hadden we al gekocht, dus naar binnen gingen we.

IMG_9258Normaal gesproken is het zo’n 15 minuten rijden van ons huis naar Geilenkirchen. We hebben er 1.5 uur over gedaan, en als je dacht dat we toen binnen waren heb je het mis. Want op het terrein stonden we alsnog in de rij. Weer 1.5 uur, in de regen. De regenjassen hadden we aan, en we bleven optimistisch dat het wel beter zou worden.

IMG_9265IMG_9281Eenmaal binnen hebben we vliegtuigen uit de hele wereld kunnen bekijken. Het was een hele happening waar op zaterdag zo’n 20.000 mensen op af gekomen zijn. In sommige vliegtuigen kon je ook binnen en in de cockpit kijken, maar je raadt het vast al… Ook daar stond een RIJ. Al met al was het een mooie en interessante dag, maar het was wat ons betreft veel te druk. Wel cool om een keer mee te maken, overal soldaten, vliegtuigen en helicopters.

In de avond zijn we lekker thuis gebleven, wat tv gekeken en gewerkt aan de nieuwe uitstraling en naam van mijn blog. Ik ben nog lang niet klaar met de restyling, maar het begint er in elk geval al op te lijken!

ZONDAG — Zondag ochtend hebben we eerst even een beetje uitgeslapen. Even bijkomen van de drukke week! Daarna hebben we bij de bakker een ontbijtje gehaald en gezellig ontbeten. De Tour de France kwam langs in Aken, dus daar zijn we heen gegaan. Heel Aken stond op zijn kop. De parkeergarages waren vol, overal mensen en waar wij stonden gelukkig ook muziek. Via de telefoons hebben we de tour kunnen volgen totdat ze langs kwamen. Ook hier dus lang wachten, maar het was wel een echt hoogtepunt toen ze langs kwamen. Vooraf natuurlijk de warmhoudertjes van de sponsoren met cadeautjes en lekkers. Het leek wel de carnavalsoptocht, alleen met een veel hoger tempo en de dames en heren op de auto’s vastgemaakt omdat ze anders zouden omvallen. Helaas zijn we ook hier kletsnat geregend, maar dat mocht de pret niet drukken!

 

Wat een weekend! Ik ben weer opgeladen enklaar voor de komende week! Jij ook?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s