Bourgondisch Limburg

WEEKEND!

Heerlijk, ik kan hier zo van genieten! Na een lange en drukke week werken lekker doen waar je zin in hebt en met wie je zin hebt. Het was een weekend vol feest, muziek en ja, de nodige drankjes.

Afgelopen vrijdag was de start van het Wereld Muziek Concours. Dan komen show bands uit de hele wereld naar Kerkrade voor de wedstrijden. Heel leuk natuurlijk, maar leuker is het WMC Buitenfestival.  In het hele centrum zijn dan optredens, buiten barren en gezelligheid. Vrijdagavond zijn we naar het centrum gefietst en hebben we al wat sfeer kunnen proeven. Met een drankje in de hand hebben we genoten van een combinatie van live muziek en een dj. We waren vrij laat pas in het centrum en zijn ook weer vrij vroeg terug gegaan. Want op zaterdag wilden we niet brak zijn.

 


Op zaterdag zijn we gaan shoppen in Aken en heb ik wat nieuwe outfits gescoord. En in de avond zijn we weer naar het WMC Buitenfestival gegaan. Ik vind dat toch zo heerlijk, wat live muziek en een drankje. Deze avond is het overigens niet bij één drankje gebleven. We hebben echt de hele avond lekker genoten met vrienden, sigaren en muziek. Die sigaren hadden we meegebracht uit Aken, daar zit een hele goede sigaren winkel met uitstekend advies en een grote liefde voor Zenzi.


Op zondag hebben we even rustig aan gedaan, zijn lekker naar het honden losloopgebied in Maastricht geweest om Zenzi te  laten ravotten. Maar helaas waren er maar weinig honden, waarschijnlijk kwam dat door het weer, het was zo warm. Mocht er al een hond geweest zijn waarmee ze kon spelen dan had ze het denk ik toch veel te warm gehad. Dus hop, in de auto, ramen open, we gaan op een terras wijntjes drinken.


Bestemming: SOFA. Helaas hadden zij alleen nog maar tafels in de zon vrij en dat zagen we niet helemaal zitten. Even een blokje gelopen en het kasteel bekeken en hup die auto weer in.

We gaan naar wijngoed St. Martinus. Ik wilde hier al heel lang naartoe, ik ben namelijk een groot voorstander van het gebruiken van lokale producten. Het is een behoorlijke rit binnendoor naar het wijngoed maar het uitzicht is fantastisch. Eenmaal daar aangekomen konden we een mooi plekje in de schaduw krijgen.

De wijntjes moest je zelf halen aan de bar, nu is dat opzich geen probleem, maar heeft wat mij betreft niet de voorkeur. De dame achter de bar had denk ik nog niet gehoord van Limburgse gastvrijheid. Ik vroeg haar om advies, want ik wilde mijn lieverd verassen met een lekker glas bubbels, want iedereen die lege glazen voor zich had staan, en dat waren er nog al wat, hadden allemaal flutes voor zich staan. Dus iets in die richting moeten ze verkocht hebben, echter bleek dat deze op was. Nja prima kan gebeuren. Een advies voor een stevige witte wijn of rosé kon ze me niet geven, maar schonk de eerste de beste wijn in en zonder enige toelichting was ik klaar. De glazen mocht ik zelf naar de tafel brengen en ons water kregen we in een glas, in plaats van een karaf zoals de rest van het terras. Toen het tafeltje naast ons bezet kwam, kwam de dame wel naar het tafeltje toe om de bestelling op te nemen en zij konden wel een glas bubbels bestellen. Hm.. vreemd. Wij zullen niet zo gauw meer zo lang rijden voor dit wijngoed.

 


Behalve dit vreemde bezoek aan het wijngoed heb ik weer genoten van het weekend. Afgelopen week heb ik nog een mooi en vooral zomers pakketje binnen gekregen, dat ga ik jullie de komende week laten zien! Hebben jullie dan ook een lekker weekend gehad?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s