Vakantie in Parijs

Op vakantie met Zenzi, het mooiste wat er is. We zijn druk met het plannen van de vakantie. Of deze bestemming doorgaat.. ik weet het niet. Maar het schrijven van deze blog maakte me zo gelukkig, ik kon het dan ook niet laten om deze te posten…

Voor velen is het al lekker vakantie. Lekker genieten van het warme weer, lange dagen buiten zitten. Ja heerlijk. Wij hebben pas in september vakantie, maar wij hoeven dan ook geen rekening te houden met de school vakanties en kunnen lekker buiten het seizoen een tripje maken. Nu zit ik hier lekker op de bank met het raam wijd open, een briesje op mijn snoet te bedenken wat een verstandige en vooral leuke keuze voor ons allemaal is.

b0b3548e817a7c731b03b74070245c82

Voorheen was het makkelijk, in de winter boekten we voor de zomer en in de zomer boekten we voor de winter, altijd bij Pension Angela in Kitzbühel, altijd een week, met de mogelijkheid om bij te boeken tot 10 dagen. Altijd namen we uiteindelijk 10 dagen. Altijd wisten we wat we kwijt waren, en nooit was het veel.

Nu….. Is Pension Angela gesloten, voor altijd, kunnen we niet meer op safe spelen en daar op vakantie gaan. Nou, aan de ene kant natuurlijk leuk, want he, er is zo veel meer dan Oostenrijk. Maar toch spelen we een beetje op safe, want we willen graag een weekend Parijs boeken. Het was de bedoeling om een week van de prachtige Franse hoofdstad te genieten, maar kosten technisch word dat een beetje too much. Dus goed, een weekend it is.

Nu ben ik aan het uitzoeken wat leuke activiteiten zijn om met Zenzi te gaan doen in Parijs, want de hele dag winkelen zie ik met haar natuurlijk niet zitten. En de bezienswaardigheden hebben we allemaal al gezien dus we kunnen echt lekker op het gemak de stad bezoeken en vooral veel foto’s van Zenzi nemen. Het is dan ook de bedoeling om lekker te genieten van de prachtige parken en de oevers van de Seine. Echt ontsnappen aan de drukte gaat in deze grote stad natuurlijk niet, maar in elk geval de rustige plekken opzoeken zal ons doel zijn.

DCIM101GOPRO

Reisgids

Ik ben verzot op reisgidsen en heb deze dan ook van verschillende steden thuis liggen. Wat extra achtergrond informatie vind ik erg interessant. Vooral omdat we, meestal als we een stad bezoeken Zenzi bij ons hebben. Daardoor kunnen we geen musea, kerken, kathedralen of andere bezienswaardigheden bezoeken. En dat geeft ook helemaal niet, want dat Zenzi mee is, is meer dan genoeg. We lezen dan uit het boekje de geschiedenis, achtergrond informatie en leuke tips waardoor we toch een echt cultureel tripje hebben.

IMG_9756

De reisgidsen die ik meestal aanschaf zijn van Time to Momo voorheen 100% en dan de naam van de stad. Die 100% Parijs gids, de oude versie dus, is nu bij Action te koop voor een paar euro. De tips zijn gelijk, de restaurants bestaan over het algemeen nog en de wandelroutes zijn prima. Dat is overigens de reden waarom ik juist gekozen heb voor deze gidsen, de wandelroutes. Ik heb de gidsen van ANWD, Marco Polo en Time to Momo gebruikt. Maar Time to Momo zijn de gidsen voor mij. In elke variant 6 wandelroutes met duidelijke instructies. De nieuwe varianten zijn voorzien van een grote uitneembare kaart en de mogelijkheid tot het downloaden van een app voor je smartphone. De oude versie (die van de Action) heeft dat niet. We zijn ondertussen zo’n 6 keer meerdere dagen in Parijs geweest en kennen de stad wel een beetje. Dus je begrijpt dat we al een plattegrond van het centrum hebben en dat het voor ons dus geen gemis is in de reisgids.  Die plattegrond is overigens een echte aanwinst geweest en hebben we in Parijs bij de Eiffeltoren bij een soort toeristische boot op de Seine gekocht. De reden dat ik zo blij ben met deze plattegrond is dat deze geplastificeerd is, daardoor geeft het niet als het regent en kan die op verschillende manieren gevouwen worden. Hij ziet er elke keer weer als nieuw uit.

223007_261824273844693_7768818_n

Het plan

Ons plan is dus de parken bezoeken en genieten van de stad. Het park bij het Louvre, Jardin des Tuileries is een van mijn favorieten. Lekker groot, iedereen is welkom. De bankjes en de stoeltjes bij de fonteinen, daar kan ik echt van genieten! Mensen kijken, kinderen die rondrennen, toeristen die genieten van al het moois. Zelfs de rijen voor het Louvre kan ik van genieten tijdens de vakantie. Verder het Park du Luxembourg, waar voorheen ook het origineel van het Statue of Liberty staat de variant die in New York staat is dus een (uitvergrootte) replica. Verder kan voor ons Rue de Saint Honore niet ontbreken, deze prachtige luxe winkelstraat slaan we nooit over tijdens een bezoek aan Parijs. We kopen er hooguit een Macaron maar genieten vooral van de uitstraling en de luxe. Daarnaast verheug ik mij nu al op de ontbijtjes van Paul, de macarons en bonbons van Ladurée en de chocolade aardbeien van Godiva. Oh, de beste en goedkoopste steak tartar OOIT, niet te vergeten in een restaurantje op Montmartre. Natuurlijk slaan we ook de Eiffeltoren en de Notredame niet over. Dat hoort er toch echt een beetje bij als je Parijs bezoekt.

Zoals je kunt lezen weten we al vrij goed hoe onze trip eruit gaat zien. Vooral een (of hopelijk meerdere) van de wandelingen doen zodat we toch de stad kunnen zien, zelfs met onze viervoeter, genieten van lekkere tussendoortjes, een glaasje wijn of champagne tussendoor en vooral het goede eten waar Frankrijk bekend om staat. Maar het belangrijkst vind ik het genieten, genieten van de stad, genieten van Zenzi die een nieuwe stad ontdekt. Want ik krijg niet het idee van Zenzi dat ze dat vervelend vind. Als ze lang in de auto moet lijkt het zelfs alsof ze doorheeft dat we wat leuks gaan doen. We houden dan ook altijd rekening met haar en zorgen dat ze ook tijdens een citytrip niets tekort komt. Hebben altijd voldoende lekkers mee, vers water met een schaaltje om uit te drinken en in het hotel zorgen we voor een mooi bedje of mandje. In Parijs zijn overigens overal water punten te vinden zodat je jezelf, of in ons geval Zenzi altijd kunt voorzien van koud water. Zeer handig in de zomer als het echt warm word in de stad.

Ik kan nog pagina’s vullen met mijn liefde voor deze stad, maar ik denk dat het langzaam tijd voor mijn bedje is, ik ga dromen, dromen over Parijs ❤ Daarbij hebben we nog geen hotel geboekt, dus kan het nog steeds alle kanten op…

2 Replies to “Vakantie in Parijs”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s