Good days end at … Sjiek

Na een dag met regen, zonneschijn en wind te hebben gewinkeld, (ja, ja met succes!)

We waren winkelen in Antwerpen. Antwerpen is ongeveer een uurtje rijden en je kunt er genieten van gezellige terrassen en een mooie binnenstad. Winkelen op de Meir is wat iedereen al kent, maar achter de Meir liggen de exclusievere winkels zoals Louis Vuitton, Stone Island en mijn favoriet, Laduree. Het was alweer een tijdje geleden dat we macarons van daar hadden, dus het eerste dat ik kocht waren deze zoete zaligheden. IMG_3671

De winkels in Antwerpen zijn vrijwel gelijk aan elke andere stad, hier en daar een ander onbekend winkeltje waar ik graag even snuffel. Zo hebben we het piepkleine kaarten en boeken winkeltje ‘The Other shop’ gevonden met de meest schattige kaartjes. Ik kon het dan ook niet laten een kaartje te kopen en kon het ook niet laten deze meteen te schrijven en aan Remko te geven. hihihi! Kaartjes zijn zoveel romantischer dan een sms… Ik hou dan ook echt van brieven, briefpapier, mooie, goede pennen, kaarten noem maar op!

Verder hebben we nog een mooi sieraden winkeltje gevonden met handgemaakte sieraden, beide winkels lagen achter de kathedraal. Aan de andere kant van het centrum nog een gezellig straatjegevonden met verschillende eettentjes, vooral het eten van Frites Atelier van Sergio Herman dat daar lag zag er zeer smakelijk uit, het was er zeer druk waardoor we zijn doorgelopen, maar de volgende keer zullen we er zeker een stop maken.

IMG_3631

IMG_3639

 

 

 

 

 

UNADJUSTEDNONRAW_thumb_aa61

Als we in Antwerpen zijn gaan we ook altijd nog even langs bij Brasserie Appelmans. We zijn ooit eens een weekend naar Antwerpen geweest en hebben daar toen gedineerd, dat is ons altijd bijgebleven en genieten daar altijd nog even van een goede cocktail. De gin-fizz en caipirinha zijn echt van goede kwaliteit! Het was de bedoeling er ook nog te lunchen maar we waren helaas te laat, tussen 15:00 en 17:00 worden er enkel hapjes geserveerd.

IMG_3644

IMG_3642

Na onze pitstop nog even genoten van de stad en toen terug de auto in, op naar Maastricht. Zo’n mooie dag wil ik altijd afsluiten met goed eten. Wat mij betreft een van de beste en gezelligste cafe’s van Maastricht, Cafe Sjiek. Het eten is altijd van goede kwaliteit, altijd lekker, altijd een mooie kaart en goede prijzen.

We hadden gekozen voor een Fruits de Mer als voorgerecht en het zuurvlees van paardenvlees als hoofdgerecht. Beide klassieke gerechten van Sjiek, beide altijd goed. Toen we net aan het nagerecht zaten begon het keihard te plenzen, toen zijn we lekker naar huis gegaan om onder de deken te genieten van een hete kop thee en een film.

Dat zijn nog eens dagen om aan terug te denken ❤

2 Replies to “Good days end at … Sjiek”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s