Aftellen geblazen!

YES! Het is aftellen geblazen, nog iets langer dan een maand en dan hebben we vakantie! Wat kijk ik hier naar uit en wat duurt het nog lang!

We hebben dan ook eindelijk ons reisje geboekt. Daar waar ik vorige week nog schreef over Parijs. Is onze keuze toch gevallen op twee andere grote steden. Wie mij volgt op Instagram heeft het al kunnen raden. We gaan namelijk naar Hamburg en Berlijn.

IMG_9145

In Hamburg hebben we 1 nachtje geboekt, en in Berlijn maar liefst 4 nachten! We overnachten in de gezellige Motel-One hotels, dit zijn basic hotels tegen een zeer schappelijk prijsje. In ons geval zijn ze overigens ook nog beide lekker centraal gelegen #handig! Vooral omdat Zenzi niet mee mag in de metro, en wij dat overigens ook helemaal niet willen. In de metro is het meestal druk, warm en.. zei ik al druk? Dus een hotel waar we de (meeste) bezienswaardigheden op loopafstand hebben is natuurlijk zeer gewenst! Deze hotels zijn dan ook nog eens zeer hondvriendelijk. Ze plaatsen altijd een bakje met water, wat snoepjes en een kussentje (kussenTJE ja, Zenzi past er meestal met 1 bips op, maar daardoor niet minder lief!).

79bcb8b3d60a613db487554034a12f69

In Hamburg zijn we beide nog nooit geweest en we zullen ons dan ook goed moeten inlezen waar we onze dag door willen brengen, want het plan is om 1 dag in Hamburg te blijven en de dag erna alweer vroeg door te rijden naar Berlijn zodat we daar 5 volle dagen hebben. Dan kunnen we de stad op het gemak bekijken, dat is vooral handig met Zenzi natuurlijk. We hoorden al dat we Hamburg in 1 dag nooit gedaan krijgen, het is naar het schijnt een gigantisch grote stad met een nog grotere haven. Voor 1 dag kijk ik goed rond op internet/Pinterest om de highlights uit te zoeken.

Afgelopen november waren we in Berlijn, toen waren we op bezoek bij Anneke, de zus van Remko. Zij heeft ons toen goed rondgeleid waardoor we de stad in sneltreinvaart hebben bekeken. Daarbij had ik een lijstje geprint met de bezienswaardigheden die ik perse wilde zien. Dit lijstje had ik samengesteld uit verschillende artikelen vanaf mijn Pinterest Berlijn bord.

 

Dit keer kunnen we lekker op het gemak doen, met 5 dagen in de stad. We waren toen beide zo onder de indruk van ons (1.5 dag durend) reisje dat we besloten er nog eens terug te gaan. Dat het we zo snel weer zouden gaan had ik niet gedacht, maar yes! Wat fijn. Het is een echte kunstzinnige stad, overal murals, een stad met natuurlijk een grote historie, een stad die geleden heeft, en een stad waar niemand, maar dan ook niemand je gek aankijkt, een stad om verliefd op te worden. Het is zo’n speciale sfeer, dat kun je niet beschrijven, alleen maar beleven.

Leuk voor je buren, oppas of planten verzorger is deze Wij zijn er even niet printable. Fijn om belangrijke informatie door te geven zodat je niets kunt vergeten!

2 Replies to “Aftellen geblazen!”

  1. Hoi Sjat die Oberbaumbrucke is echt heel mooi de wandeling er naar toe ook langs een stuk Berlijnse muur en langs het water de Spree. Een heerlijk stuk ook voor Zenzi.
    Je hebt het weer leuk geschreven,en jullie zullen zeker genieten van jullie welverdiende vakantie.
    Xxx

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s