6 Tips voor de leukste vakantie kiekjes

Zoals ik in mijn vorige post al zei zal ik vandaag wat tips delen voor de leukste vakantie kiekjes. Onze oude vakantie foto’s kijk ik altijd nog vaak na, zo heb ik het hele jaar door een echt vakantie gevoel!

De foto’s die je maakt zijn vaak, op je herinneringen en souveniertjes na, het enige dat je hebt na een vakantie. Daarom is mijn belangrijkste tip ook meteen de eerste

9d9c8aef44990e0319fc872ee8db18ab

1– Zorg voor een lege memory card! Tijdens onze vakanties/dagjes weg maak ik altijd honderden foto’s, tijdens een vakantie in Oostenrijk heb ik er zelfs een keer 3.000 gemaakt. Deze foto’s kijken we dan ook nog heel vaak na en het is elke keer weer genieten. Niet alle foto’s zijn gelukt, maar dat hoort er juist bij. Vooral omdat het enkel extra moeite kost, geen extra geld.

IMG_0107

2– Neem de tijd. Neem de tijd voor dat extra kiekje. Hoelang duurt het maken van een foto, nog geen halve minuut. En dan heb je er al een aantal kunnen maken. Dus maak foto’s en laat je gezelschap maar even wachten, remember, deze foto’s zijn uiteindelijk je enige herinnering aan je vakantie

I’m going to make you so proud! –Note to Self!

IMG_0311

3– Zorg voor een goede camera. Het is natuurlijk leuk om even gauw wat foto’s te maken met de telefoon. Maar voor echt kwalitatief goede foto’s die je kunt laten afdrukken en die je kunt uitvergroten op een canvas, dat is pas leuk. Zo heb je echt een mooie herinnering aan je vakantie.

IMG_0285

4– Neem overal foto’s van. Wat voor anderen een gekke foto is kan voor jou veel betekenen. Wat jij inspirerend vindt hoeven anderen niet zo te vinden, of wat jij mooi vindt hoeven anderen ook niet mooi te vinden. Juist omdat je eigen smaak en eigen stijl zo belangrijk is in het maken van foto’s moet je er zoveel maken als jij prettig vind en vooral plaatjes schieten die bij jou passen.

IMG_0286

 

5– Neem eens foto’s uit gekke hoeken. Een foto op de kop, een foto van voeten, een foto van de helft van het gezicht. Experimenteer! Het kost je enkel wat extra moeite. Maar je zal zo gelukkig worden van het resultaat!

IMG_0267

6– Speel met de instellingen. Ik heb er ook nog steeds vreselijk weinig verstand van, al die instellingen op mijn camera. Maar ik beleef er wel heel veel plezier aan als het me gelukt is! Ik stel de witbalans wat bij, draai wat aan de lens om de scherpte-diepte aan te passen en maak zo best leuke foto’s.

IMG_0043IMG_0489

One Reply to “6 Tips voor de leukste vakantie kiekjes”

  1. Kind van haar moeder. Foto’s maken heeft ze van mij. Ik vind het leuk dat jij dit ook doet. Gewoon overal foto’s van maken 😘

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s