Culinair weekend

Ah! Wat hou ik van eten! Dat hadden jullie vast al op mijn Instagram feed gezien haha!

Afgelopen weekend was het weer zo’n weekend vol eten! Op vrijdag zijn we de vakantie gaan inluiden bij Juliette in Kerkrade. Daar krijg je heerlijke burgers met frietjes voor een goede prijs. Zoals jullie vast weten hou ik echt van burgers! Dus dat was uiteraard een geslaagd begin van de vakantie!

Op zaterdag zijn we in Maastricht geweest. Verscholen achter de drukke winkelstraten ligt het gezellige groene terras van petit cafe de Moriaan. Het kleinste cafe van Nederland, en daarmee waarschijnlijk ook een van de gezelligste. Je zit er tussen de meest luxe winkelstraten van Maastricht, onder de wijnranken en waant je heel even in het buitenland. De menukaart heeft Franse invloeden en de gestreepte shirtjes van de bediening maken de beleving compleet. We hebben er heerlijk geluncht, ik koos voor een boterham met serranoham, gegrilde aubergine en truffelpesto en Remko ging voor de club sandwich. Beide rijkelijk belegd daarbij dronken we een Gruner Veltliner, onze geliefde Oostenrijkse druivensoort.

Op zondag was het dan eindelijk zo ver! Ik keek er stiekem al weken naar uit, de “Öpke Döpke Reube-Söpke” wandeling. Mijn eerste variant van dit dertig jarig jubileum. En wat was het mooi! Een culinaire wandeling langs de prachtige panorama’s van Zuid Limburg! Op vijf verschillende plekken kregen we wat lekkers. Allemaal Limburgse kost, allemaal met liefde gemaakt, en dat proef je!

De wandeling begint in Beertsenhoven met “Fluite Kieës”, Boere broeëd en Sjroeëp.  Aangekomen bij “‘t Gerich”, vroeger een plaats waar terechtstellingen werden uitgevoerd, wordt “Aw Sjink” en Boere broeëd geserveerd met mosterd, inclusief Brand UP of Brand Imperator. Verderop in de schuren is het lekker druk. Hier genieten we van “Sjwelmennekes mit sjpek”. In Stokhem aangekomen wordt “Reube sop” geserveerd. Nog een paar honderd meter verder en het is tijd voor het laatste gerecht, het “Stokhems sjuttelke”. Dit jaar was het een lekkere vanille pudding met vers fruit. Als toetje nog een stukje echte “Bakproeme vlaa” met koffie”.

Al met al een druk maar gezellig weekend met VEEL eten! Een heerlijke start van de vakantie!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s