AHOI by Steffen Henssler — HAMBURG

img_9363-e1505157252191.jpg

Ik heb mijn belofte vanochtend al gebroken, en doe het schaamteloos nog een keer! De belofte, vooral aan mezelf overigens, om niet tussentijds te bloggen maar me volledig op de steden te focussen. Maar ik heb een zeer goede reden, vind ik zelf natuurlijk. Want, we hebben bij een meeeega lekker restaurant gegeten, en dat moet ik met jullie delen. Voor nu alleen over dit restaurant, wat ik van deze gigantische wereldstad vind volgt later in een vlog. Volg me overigens ook op Instagram, daar post ik veel snaps en videos in the moment.

Maar dan nu, Ahoi by Steffen Henssler. Een super hip restaurant met de meest uiteenlopende kaart, van sushi, tot burgers tot popcorn, een frituur-achtige to-go balie, de meest aardige bediening, die ook echt zin heeft om te werken, en zin heeft het ons naar onze zin te maken. We hebben dan ook genoten. Remko vond dit, sinds februari geopende, urban restaurant tijdens zijn zoektocht op het internet. We bekijken gauw de website en zijn gelijk verkocht, de kaart hebben we niet eens meer bekeken. De site straalt een bepaalde sfeer uit, dit is precies waar we na een lange dag exploren naar op zoek zijn! Steffen Henssler is een bekende, Duitse TV-Chef.  Samen met zijn broer heeft hij onlangs dit urban restaurant geopend midden in een van de vele winkelstraten van Hamburg.

IMG_9365

De bediening is vlot, vriendelijk en neemt graag plaats bij je aan tafel om je te helpen met de keuze of de bestelling op te nemen. Ze dragen de meest schattige lichtblauwe schorten en allemaal Adidas sneakers. Lekker casual, precies waar we naar opzoek zijn na een dag flaneren door de stad (het waren maar liefst 18 KM flaneren overigens.. But totally worth it!)

Startend met een lekker glaasje prosecco en zoute popcorn zoeken we onze gerechten uit. Ik kies voor een hamburger, hoe kan het ook anders! Je kunt zelf je supplement kiezen bij de burger, en ik kies voor zoete aardappelfrietjes en truffelmayonaise. En Remko voor curryworst, heerlijke Duitser van me hihihi! We zitten naast de pas van de keuken en kunnen dus meekijken wat ze doen. De chef houdt het overzicht en controleert de gerechten en de overige koks maken de bestellingen, precies zoals geleerd op school. Niet veel later worden onze gerechten geserveerd. De hele toko zit vol, maar toch krijgen ze het voor elkaar om gauw te serveren!

IMG_9364

De burger die ik gekozen heb wordt geserveerd met krokante kip, coleslaw en teriyaki saus geserveerd met een kleine komkommertjes-in-het-zuur-salade. Daarbij dus de zoete aardappelfrietjes en truffel mayonaise. Een heerlijke combinatie. En Remko dus de curryworst met frietjes die aanbevolen wordt op de kaart. Deze wordt gemaakt van kalfsvlees naar eigen recept ook een goede keuze!

Wij hebben genoten en kunnen het restaurant zeker aanbevelen! Nu gaan we nog gauw naar de hotelbar en dan lekker slapen! Morgen rijden we door naar Berlijn 🙂 #CAN’TWAIT!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s