Last day of my holiday

Yesterday was my last day of my 4 week counting holiday. So I planned some me-time. Maybe you haven seen it on my Instagram, I have been to the Spa. It was for the first time I went alone. But even alone I enjoyed the rest and varius baths.

I always go to the Spa in Germany. This one is closer and much cheaper then the nearest in the Netherlands.

Because I always see a lot of people with hired items, here a list with absolute essentials. This way you are able to make your stay much cheaper and I even think you have al the items at home!

 • Hammam towel

A very light towel to lay on, put on or dry off with. Because of the light fabric is this towel  quick drying and very convenient for a Spa day. I chose for a beige one of Rituals. It is made of 100% cotton and very soft and large.

3018-013018_PandoraSandBigBathTowel

 • Bikini

At the Spa is often a shop where you can buy swimwear. These are most of the times sold for high prices. My bikinis are from many different stores. But my favorite comes from Esprit. It’s a classic black and white bikini with straps over the shoulders.

 • Bathrobe

Gently hiding in your bathrobe in the rest area with a crackling fireplace or for a walk outside after a infusion. I love it. You can rent these in the spa, but bring it yourself is cheaper and I think it is also finer. When I’m back at home I wash and dry it and I can enjoy my own bathrobe again

 • Towel

You can rent extra towels at the Spa, but everyone has them at home, so bring them yourselves. When you bring extra towels you don’t need to use the Hammam towel for your body or hair.

 • Book

Let’s chill out with a book. I think this is my favorite activity at the Spa. Listening to the flowing water and dream away by your book. When I was in school this was the moment for me to study!

 • Mini shampoo, conditioner and shower gel

Makes sense to bring your toiletries to the Spa. Even though it happened once… or twice… that I forgot my own. I always leave my bag in the lockers, and forget that my toiletries are in there. When you are leaving the Spa it is convenient that you have these with you, otherwise you need to go back to the locker and then back to the Spa area again. And also this has happened before..

 • Bikini bag

When your at a Spa where you need to be in your swimsuit it is convenient to bring a bikini bag. This is a waterproof case for your bikini so the rest remains dry in your bag.

4048995990858_sportamore_001

 • Case for your cellphone, locker key and toiletries

Of course is it possible to trow all of these loose items in your bag. But I always lose my stuff like this, so I prefer a small case. In this case is my locker key, cell phone, mini toiletries. I use this small case of Victoria Secret. It had a glossy finish which keeps the inside dry. Handy when you have your  cell phone in there!

IMG_2612

 

 • Bottle of water

During Spa days I’m always very thirsty. So I always bring a large bottle of water. Especially during Sauna days or a massage is it really important to drink enough water. This way you remove body wastes and your all clean and ready to go after a day at the sauna.


Gisteren was mijn laatste officiële vakantie dag. Dus heb ik nog even wat me-time ingepland. Ik ben, zoals jullie misschien gezien hebben op instagram, naar de Spa geweest. Het was voor het eerst dat ik alleen gegaan ben. Maar ook alleen heb ik kunnen genieten van de rust en de verschillende baden.

Ik ga altijd naar de Spa in Duitsland. Deze is voor ons dichterbij dan de dichtstbijzijnde in Nederland alleen vele malen goedkoper.

Aangezien ik altijd veel mensen zie met gehuurde spullen in de Spa, hierbij een lijstje met absolute essentials. Je kunt je verblijf zo veel goedkoper maken en eigenlijk denk ik dat je alles al in huis hebt!

 • Hammamdoek

Een lekker lichte doek waar je op kunt liggen, kunt omslaan of mee kunt afdrogen. Door de lichte stof is deze snel drogend en dus heel geschikt voor de Spa. Ik heb gekozen voor een beige variant van Rituals. Deze is gemaakt van 100% katoen en lekker zacht en groot.

 • Bikini

Vaak is er in de Spa ook een winkeltje waar je badkleding kunt kopen. Deze worden vaak verkocht voor de hoofdprijs. Mijn bikini’s komen van verschillende winkels. Maar mijn favoriet komt van Esprit, is tijdloos zwart met wit en heeft normale bandjes zoals een bh zodat ik geen last krijg van mijn nek.

 • Badjas

Lekker wegkruipen in je badjas in de rustruimte bij een knapperend haardvuur of voor een wandeling buiten na een opgieting. Heerlijk. Je kunt deze huren in de Spa, maar zelf meebrengen is goedkoper en vind ik zelf ook fijner. Erna gaat deze thuis in de was en kan ik weer genieten van mijn eigen badjas

 • Handdoek

Extra handdoeken kun je huren in de Spa, maar iedereen heeft handdoeken thuis, breng deze dus zelf mee. Dan hoef je je hammam doek niet te gebruiken voor je lichaam of haar te drogen.

 • Boek

Even lekker uitrusten met een boek. Dat is misschien nog wel mijn favoriete bezigheid in de Spa. Luisterend naar het stromende water wegdromen bij je boek. Toen ik nog naar school ging was dit hét moment voor mij om te leren.

 • Mini shampoo etc

Heel logisch, je toiletspullen meebrengen als je gaat zwemmen lijkt me. Toch ben ook ik het wel eens vergeten. Vooral omdat ik deze vaak in mijn tas in het kluisje leg terwijl je deze juist nodig hebt bij het verlaten van de Spa en je dan geen zin hebt om eerst terug te gaan naar je kluisje om je douchespullen te halen, ja, dit is al meerdere keren gebeurd helaas….

 • Bikini bag

Als je je bikini aan moet in de Spa is het handig om een bikini bag mee te nemen. Dit is een waterdicht mapje zodat de rest van je spullen droog blijven na het zwemmen

 • Mapje voor gsm, kluissleutel, shampoo etc

Je kunt al je losse spullen ook los in je tas gooien. Maar omdat ik zo altijd alles kwijt raak doe ik de belangrijke spullen liever bij elkaar in een mapje. Daar doe ik mijn kluissleutel in (ja, ja, er zit ook een bandje aan voor om je arm of enkel, maar dat zit niet lekker), gsm en mini flesjes shampoo,

Conditioner en douchegel. Ik gebruik hiervoor dit kleine mapje van Victoria Secret. Het heeft een glossy finish waardoor het niet zo gauw nat of vochtig van binnen wordt. Vooral fijn als je het mapje gebruikt om je telefoon in te bewaren!

 • Fles water

Tijdens mijn spadagen heb ik altijd veel dorst. Vandaar dat ik altijd een grote fles water meebreng. Vooral tijdens sauna dagen of na een massage is het belangrijk om veel te drinken. Zo verwijder je de afvalstoffen uit je lichaam en ben je weer helemaal schoon van binnen na een dagje sauna. Zo zie je maar weer, het is niet alleen lekker om naar de sauna te gaan, maar ook nog een super gezond voor je lichaam.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s